Fog implantátum típusok

Posted on by

Jelenleg több mint száz fajta fogorvosi implantátum található a fogászati piacon, és sorra születnek újabb fogimplantátum gyártó cégek új termékekkel. A fog implantátum típusának kiválasztásánál mindenképpen érdemes figyelni arra, hogy a gyártó mennyire megbízható és milyen múlttal, tapasztalattal rendelkezik, mennyi időt fordít tudományos kutatásra és fejlesztésre, tudja-e garantálni az alkatrészek utánpótlását több év vagy akár több tíz év múlva, ha szükség lenne rá. Figyelni kell a fogpótlások precizitására, felépítményekhez való tökéletes kapcsolódására, sterilitására, felületkezelésére. Az implantátum típusának kiválasztása az orvos számára is nagy felelősség, hiszen ő vállal hosszú távú garanciát az esetleges későbbi komplikációkért, az implantációra kerülő fog stabilitásáért, a fogimplantátumok körüli élő szövetek egészségének megőrzéséért. Ehhez olyan típusú fogbeültetésre van szükség, amely megfelel a legmagasabb elvárásoknak is.

Nobel implantátumok

Rendelőnkben kizárólag olyan fog implantátum rendszereket használunk, melyek a Nobel Biocare cég tulajdonában állnak. Az eredeti Nobel implantátumok, azaz a Nobel Biocare Replace CC® és a Nobel Biocare Active® jelentik a prémium kategóriás implantátumok csúcsát. A Nobel (Branemark) fogimplantátum volt az első gyökérforma implantátum, amelyet állcsontba ültettek, és közel 50 éve használnak kiváló eredménnyel. Természetesen számos fejlesztésen átesett az elmúlt évtizedekben, ami még tökéletesebbé tette a formáját, felszínét, csatlakozását. Felső kategóriás fogpótlások a Nobel Biocare tulajdonában lévő Alpha Bio által gyártott innovatív SPI® fogimplantátumok, amelyek sokkal gazdaságosabbak, költségben elérhetőbbek a fogbeültetést igénylő pácienseink számára.

A fenti implantátumok egyéni kiválasztásánál természetesen figyelembe vesszük mind a műtéti adottságokat, körülményeket, mind a páciensünk lehetőségeit.