Porcelán foghéj

Posted on by

Minimális fogcsiszolás, leheletvékony héjak, csodásan friss mosoly – így lehetne összefoglalni a porcelánhéj lényegét.

Míg a koronakészítésnél minden fogfelszínt preparálni kell, addig a porcelánhéj készítésekor csak a fogak elülső illetve látható felszíneit kell elcsiszolni. Ez a porcelánhéj nagy előnye a fogkoronával szemben, hogy jobban kiméli a saját fogszöveteket.

Amennyiben a frontfogak elszíneződtek, elkoptak, nem megfelelő formájúak, vagy túl nagy köztük a rés, akkor a porcelánhéjjal történő helyreállítás javasolható. Ugyanúgy az áttetsző és fényáteresztő préskerámiából készülnek, mint a préskerámia koronák, de a preparáció kíméli a fogszövetet, mert a fogak belső felszínét nem kell lecsiszolni illetve a látható felszíneken is csak a fogzománcon belül preparálunk. Kis foganyag veszteséggel nagy eredményt érhetünk el, a porcelánhéj kölcsönzi a legszebb mosolyt.

Törékenyek-e a leheletvékony porcelán héjak?
A porcelán héjak addig törékenyek csak, amíg fel nem ragasztjuk őket. Rögzítés után szinte összenőnek a saját foganyaggal és rendkívül stabilak.

Le kell-e csiszolni a fogam a héjak készítéséhez?
Igen, kevés preparálás szükséges a héj pótlásokhoz, a fogak külső és oldalsó felszínein.

Hogyan rögzülnek a porcelán héjak?
A porcelán héjak adhezív technikával rögzülnek a fogakon, azaz kettős kötésű ragasztócementtel, előre kondícionált fog- és porcelánfelszíneken.

Elszíneződhetnek a héjak?
A porcelán anyagában nem színeződik el, de az ételszínezékek ideiglenesen természetesen megtapadhatnak a héjak felszínén , ami azonban polírozással eltávolítható.

Mennyi idő alatt készül el egy porcelánhéj?
A porcelán héjak elkészítési ideje 5 munkanap.

Amíg elkészül a porcelánhéj, a preparált fogak kapnak ideiglenes pótlást?
Természetesen készítünk ideiglenes héjakat, amíg elkészül a végleges pótlás. Az ideiglenes héjak azonnal elkészülnek a rendelőben, így a páciens nem távozik „fog nélkül”.