Szájsebészet

Posted on by

Rendelőnkben a szájsebészeti beavatkozások széles arzenálját kínáljuk. Ezeket több csoportba oszthatjuk.

Vannak ún. esztétikai műtéti beavatkozások. Sokszor lehet szükség a fogpótlások előkészítéseként ínykorrekcióra. Számos alkalommal találkozunk aszimmetrikus ínykontúrral, amely az elkészítendő porcelán héjak vagy koronák megjelenését is asszimetrikussá tenné. Az egyik hosszabb, a másik rövidebb lenne és esztétikailag a fogpótlás nem lenne teljes értékű. Ilyen esetben egy egyszerű ínykontúrozással tökéletes mosolyt varázsolhatunk.

Fogmegtartó műtéteink a gyökércsúcs-rezekció, a fogfelezés, a fogágyműtétek. Ezek célja a fogak körüli gyulladások megszüntetése és a fogak stabilizálása. A gyulladás eltávolításával és a fogak szakszerű ellátásával a saját fogak hosszú távú megtartását tesszük lehetővé.

Fogeltávolítással kapcsolatos műtétek. Amennyiben a fog körüli gyulladások nagy méreteket öltenek vagy nagyfokú a destrukciójuk, szükségszerű lehet a fogak eltávolítása. Ez történhet egyszerű foghúzással vagy komplikált esetben műtéti feltárással. Nemcsak gyulladások vagy foganyag-veszteség, hanem a fog kedvezőtlen helyzete is szükségessé teheti a fogeltávolítást (bölcsességfog vagy számfeletti fogak műtéti eltávolítása).

Rendelőnkben a fogbeültetést és a hozzá kapcsolódó műtéti beavatkozásokat is rutinszerűen végezzük. Ezek a műtétek az íny és az állcsont mennyiségének és minőségének a növelését és javítását célozzák. Ilyenek például a sinus lift (arcüreg eleváció), a csontrepesztés, vagy a feszes íny szélesítése.