Fogfehérítés

Posted on by

RENDELŐI FOGFEHÉRÍTÉS

A fehér, egészséges fogak hosszú évek alatt, az elfogyasztott ételekben és italokban levő színezékek miatt, egyes gyógyszerek mellékhatásaként vagy a dohányzás miatt elszíneződhetnek. Professzionális fogfehérítéssel megszüntethetőek ezek az elszíneződések a fog kemény és lágy szöveteinek károsítása nélkül.

Az elszíneződött, megsárgult fogak kifehérítését fogászati rendelőnkben rutinszerűen alkalmazzuk. Az egészséges, ragyogó fehér fogak helyreállítják önbizalmunkat, szebbé teszik minden napunkat. A rendelői professzionális fogfehérítés teljesen biztonságos és fájdalommentes kozmetikai beavatkozás, időigénye körülbelül másfél óra.

Általában egyszeri rendelői fogfehérítés 8-10 árnyalatnyi fehéredést eredményez, de természetesen egyéni eltérések vannak az egyének fogszínei és a fogak fehéredési hajlama között is. A fogazat minden esetben érzékelhetően fehérebb lesz, mint az eljárás alkalmazása előtt. A fogak fehéredése nem örök életre szól, időnként – félévente, évente vagy kétévente – meg kell ismételni, ha ugyanazt a mesterségesen fehérített fogszínt szeretnénk fenntartani.

OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS

A páciensek számára kevésbé költséges módszer a fogak kifehérítésére. A rendelőben lenyomatot veszünk az alsó és felső fogakról, amely alapján a fogtechnikus készít egy alsó és egy felső fogfehérítő sínt. Ehhez a pácienseknek egy otthoni fogfehérítő anyag-készletre van szüksége, és kezdhetik is a fehérítést. Az átlátszó síneket meg kell tölteni a fehérítő anyaggal és napi 1-2 órát szájban kell tartani.

Ezt a procedúrát kell 8-10 napon keresztül ismételni, amíg a kívánt fehéredést el nem érik. Hatása elég jó, meggyőző eredményt ad és a sín az ismételt fehérítésekkor is felhasználható, csak a fehérítő anyagot kell megvenni. Hátránya viszont, hogy elhúzódó átmeneti érzékenységet eredményezhet, orvosilag kontrollálatlan, és viszonylag sokáig tart. Ezért rendelőnkben a professzionális fényaktivációs fogfehérítést részesítjük előnyben.

Kinek ajánlott fehéríteni a fogát?
A fogfehérítés mindenkinek biztonsággal ajánlható, mert nem károsítja a fogakat. Akinek azonban érzékeny a foga hideg, meleg, édes, stb. ingerekre, tapasztalat szerint nem szerencsés fehéríteni a fogait, mert felerősítheti az érzékenységet, és a fehérítési folyamat fájdalmas is lehet. Amennyiben valakinek tömése vagy fogpótlása van a frontfogain, az nem fehéredik, csak a természetes fogak.

Károsítja-e a fogakat a fogfehérítés?
A professzionális rendelői fogfehérítés nem károsítja a fogakat, hiszen tisztán peroxid tartalmú anyagokat használunk.

Milyen anyagot használnak fogfehérítésre?
Fogfehérítésre rendelőnkben kizárólag magas koncentrációjú hidrogén-peroxidot illetve bizonyos esetekben karbamid-peroxidot használunk, direkt megvilágítással (LED).

Melyik a legmegbízhatóbb fogfehérítési eljárás?
A legeredményesebb a direkt fogfehérítés, amely a rendelőben történik és körülbelül 2 órán keresztül tart. Nálunk a fehérítés eredményorientált, amennyiben nem tökéletes a fogak fehéredése az első alkalommal (3 ciklus után), egy következő díjmentes alkalommal fejezzük be a fogfehérítést a kívánt eredmény eléréséig.

Meddig marad fehér a fogam fogfehérítés után?
A fogak általában másfél-két évig tartják a fehérített színt, ekkor érdemes megismételni az eljárást.

Mennyi ideig tart a beavatkozás?
A rendelőben történő, direkt fogfehérítés körülbelül 2 órán keresztül tart.

Mit kell tennem a fogfehérítés után?
A fogfehérítést követően legalább 1 hétig nem ajánlott a sötét színű ételek és italok, például a csokoládé, kávé, kóla, vörösbor, stb. fogyasztása, mert ebben az időszakban a fogak hajlamosak kissé visszasötétedni. 1-2 hét után már bármit fogyaszthatunk, a fogak ápolása a megszokott módon történhet.